{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Rentel NV installeert 42 windturbines in de Noordzee

Rentel NV is gestart met de installatie van haar windturbines op zee. Het installatieschip ‘Sea Installer’ van DEME heeft de eerste windturbine-onderdelen van het Rentel windpark in de haven van Oostende aan boord geladen. De komende dagen worden deze windturbines op zee geïnstalleerd. Na de zomer wordt de installatie van de 42 windturbines afgerond. De eerste windturbines worden verwacht groene stroom te produceren nog voor de zomer.

Kant-en-klaar bouwpakket
Alle onderdelen van de windturbines voor het Rentel windpark werden aan land gemaakt en liggen momenteel verzameld in de haven van Oostende. De verschillende toren-onderdelen werden in de haven geassembleerd tot één toren. Zo ontstaat voor elke windturbine een kant-en-klaar bouwpakket dat bestaat uit: een toren, een gondel en drie rotorbladen. Dit is nodig om de installatie op zee zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Nathalie Oosterlinck, CEO Rentel: “Met het startschot van de offshore installatie van onze windturbines beginnen we aan de laatste fase van ons bouwproces. Ik wens alle crewleden van de ‘Sea Installer’ een veilige installatie en behouden vaart.”

Rentel NV installeert 42 windturbines in de Noordzee