{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Rentel kondigt de verscheping aan van eerste reeks ‘Transition Pieces’ voor het Rentel-project

Oostende – Rentel NV meldt de verscheping van de eerste reeks Transition Pieces (transitiestukken of kortweg TP's) voor het Rentel Offshore windproject. Dinsdag 28/06/2017 werd de eerste lading van 4 TP's vanop de Smulders-site in Hoboken [BE] geladen en is woensdag in de vroege ochtend richting Rotterdam vertrokken.

Deze 4 eerste TP's zullen deel uitmaken van de funderingen voor de geplande 42 windturbines van het Rentel offshore windpark en vormen de overgang tussen de fundering - die in de zeebodem gehamerd wordt - en de toren van de windturbines. Dankzij de bootlanding op de zijkant van de TP is er toegang mogelijk tot de turbines.

De TP's behoren tot de nieuwe generatie van XL-funderingen. Ze zijn in totaal 22 m hoog (zonder de kraan), hebben een diameter tussen 6 m (top) en 7 m (onderkant) en een totaalgewicht van ca. 325.000 kg. Het onderste deel van de TP heeft een conische vorm en zorgt zo voor een stevige verbinding met de fundering dankzij de toevoeging van cement van hoge kwaliteit, grout genoemd. De TP's zijn uitgerust met elektrische componenten om zo de turbines snel te kunnen inschakelen.   

De fabricatie van de funderingen gebeurt door de joint venture SIF en Smulders. SIF leverde de grote buisvormige stalen onderdelen vanuit hun productiesite in Roermond [NL] aan de projectsite van Smulders in Hoboken [BE]. Op de Smulders-site worden alle hulpstukken gelast en de transition pieces van een verflaag voorzien en uitgerust. De Engineering, Procurement, Construction en Installation (EPCI) van deze funderingen vormen een onderdeel van het contract tussen RENTEL en de DEME-groep. DEME zal weldra starten met de installatie van de funderingen met behulp van het hefvaartuig INNOVATION die voorzien is met een 1.500 ton zware kraan.

CEO Nathalie Oosterlinck: “Wij zijn erg blij om te zien hoe het harde werk van het team eindelijk vorm begint te krijgen en kijken uit naar de offshore installatie van de funderingen.”

Rentel kondigt de verscheping aan van eerste reeks ‘Transition Pieces’ voor het Rentel-project