{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Offshore windenergie, geen sector voor softies

Tijdens de constructiefase van een offshore windpark komen ingenieurs vaak technische uitdagingen tegen. Bovendien moet de installatie van een offshore windpark voortdurend worden gemonitord. En zijn er veel stakeholders om rekening me te houden, bijvoorbeeld de verschillende aannemers. Wanneer je een stresserend beroep uitoefent, kunnen 5 minuten innerlijke rust wonderen verrichten. Geert De Waele, COO van het Rentel windpark, verklapt zijn manieren om aan stress te ontsnappen.

Geen groentje

Geert Dewaele is geen nieuwkomer in de offshore sector. Hij startte zijn carrière in 2008 als project site manager voor C-Power. Offshore windenergie was destijds een gloednieuwe sector en C-Power bouwde het eerste windpark voor de Belgische kust. Doorheen de jaren klom Geert op tot COO van het C-Power windpark. In 2016 maakte hij de overstap naar Otary en werd hij COO van het Rentel windpark. Geert is overtuigd dat hij zijn doorzettingsvermogen in het streven naar zijn carrièregoals dankt aan het feit dat hij te allen tijde fit en gezond tracht te blijven.

Een windpark bouwen is een heuse klus

Vandaag leidt Geert een team van zo’n 20 ingenieurs. Als team gaan ze allerlei complexe en technologische uitdagingen aan. “Het bouwen van een windpark is een grote uitdaging. Het is alsof jij en je team op een achtbaan zitten, maar soms moet je de achtbaan wel zelf naar de finish duwen” zegt Geert. We werken in een zenuwslopende sector. Dat is waarom gezondheid op het werk zo belangrijk is.

Samen joggen als teamuilding

Otary zorgt graag voor voldoende ontspanning voor de werknemers. Niemand zal je er bijvoorbeeld vreemd aankijken als je tussen meetings door je sportkleren aantrekt en een verfrissend rondje gaat lopen. Geert weet waarom: “We werken vaak lange dagen en het bouwproces vergt nogal wat van het team. Daarom is het belangrijk om zo nu en dan onze gedachten te verzetten.” Geert en zijn team gaan regelmatig even lopen op het strand. “Het is indrukwekkend hoe hard het team dat beetje frisse lucht kan waarderen. Samen joggen werkt ook erg motiverend en is bovendien goed voor de teamspirit” besluit Geert.

Offshore windenergie, geen sector voor softies